Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Præsentation af Børnehuset

Børnehuset er opdelt i to afdelinger, hvor vi arbejder ud fra samme pædagogik, men har forskellige fysiske rammer. På Lærkevej holder vuggestuen og de yngste børnehavebørn til. Når der er plads i forbindelse med skolebørnenes overflytning til skolen, flyttes en gruppe af de ældste børn fra Lærkevej til Vestergade, hvor de ældste børnehavebørn holder til.

I begge afdelinger arbejder vi funktionsopdelt, hvilket betyder at hvert enkelt rum har sin funktion og at personalet er fordelt i de forskellige rum.

Børnene kan opholde og fordybe sig, hvor de har lyst og de kan vælge kammerater på tværs af alder. Desuden lærer de at overveje hvad de har lyst til og derved udvikle selvstændighed og tage ansvar for egne handlinger.

Vi stiller krav til børnene om at færdiggøre den valgte aktivitet, disse krav er naturligvis tilrettet barnets udviklingstrin. Når barnet udnytter husets forskellige muligheder vil dets forskellige udviklingsområder blive tilgodeset.

Begge afdelinger i Ejstrupholm Børnehus har hver især en fantastisk naturskøn legeplads. Vi opholder os meget ude, og prioriterer at alle børn kommer ud hver dag. Vi ligger tæt på både skov og sø, og går jævnligt på ture for at opleve naturen omkring os.

Funktionsrummene har hver sin indretning. Nogle har med mellemrum ændret karakter alt efter de behov, som vi oplever børnene på det pågældende tidspunkt har, og som personalet er blevet inspireret af. 

Eksempel på nogle af vore funktionsrum:

Image0

 

Image6


Ejstrupholm Børnehus
Vestergade 59A  -  7361 Ejstrupholm  -  Tlf: 9960 5750
Lærkevej 10  -  7361 Ejstrupholm  -  Tlf: 9960 5740
E-mail: ejstrupholmbornehus@ikast-brande.dk