Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Traditioner

I Ejstrupholm børnehus har vi nogle traditioner hen over året, som vi gerne vil holde fast i. På denne side kan du læse om og se video af nogle af dem.

Tra

Fastelavn:
Vi fejrer fastelavn, hvor vi en dag i februar møder udklædte og slår katten af tønden.


Påske:
Den sidste fredag inden påske  kommer påskeharen på besøg i børnehaven og gemmer æg på legepladsen. Når vi har fundet æggene spiser vi æggekage og påskeæg.


Sankt Hans:
Vi fejrer Sankt Hans, og afdelingerne skiftes til at invitere hinande på besøg til bål, båltale, sang underholdniing. Inden dagen har vi øvet sange og forberedt dem på, hvad Sankt Hans handler om.

 

Sommerfest i afdelingerne:
Hver afdeling holder fest en aften, enten i foråret eller efteråret. Festen er også for forældre og søskende. Hver familie medbringer egen mad og vi hygger os i hinandens selskab. Måske vil der være mindre indslag og/eller aktiviteter.

Bedsteforældre/ besøgsdage:
Holder vi i september måned. Børnene får her lejlighed til at invitere deres bedsteforældre eller andre på besøg i børnehaven. Gæsterne får på denne dag et lille indblik  i, hvordan det er at gå i børnehave.

December måned:
En måned med særligt mange traditioner. Der skal bages, laves julepynt og gaver.
Nisserne Mads og Maren  flytter ind i børnehaven og spiller teater for os hver dag, og hjælper os med at holde styr på hvor mange dage der er til jul.
En af dagene før jul går vi i kirke.
Den sidste dag før juleferien spiser vi risengrød og får godteposer.

Mads og Maren på Vestergade :-)

Mads og Maren på Lærkevej :-)

Lucia-optog er også blevet en tradition for Ejstrupholm Børnehus. I 2016 var hele Klub 5 med til holde Lucia, og allerførst foregik det på Vestergade. Derefter gik de ældste børn på plejehjemmet og sang for de ældre, og resten af gruppen gik på Lærkevej, hvor de sang for både vuggestuebørn, børnehavebørn og for de voksne.

 


Ejstrupholm Børnehus
Vestergade 59A  -  7361 Ejstrupholm  -  Tlf: 9960 5750
Lærkevej 10  -  7361 Ejstrupholm  -  Tlf: 9960 5740
E-mail: ejstrupholmbornehus@ikast-brande.dk